DIY armcandy: studded friendship bracelets

13:00


Sieraden, ik ben er de laatste tijd veel mee bezig. Dat merk je misschien wel aan mijn blog. Ik vind het zo leuk, omdat het iets extra's en speciaals toevoegt aan je outfit. Helaas kunnen sieraden soms best wel wat geld kosten. Maar: je kan ze natuurlijk ook zelf maken! Je hoeft in feite maar één keer de benodigde spulletjes te kopen, en daarmee kan je wel aardig een tijdje doen. Dat scheelt geld, en het is nog leuk om te maken ook! Vandaag laat ik jullie zien hoe je studded friendship bracelets maakt. De benodigdheden:

 1. Katoengaren. Je kan dit vinden in gespecialiseerde winkels, bij marktkraampjes en soms verkopen ze het ook in winkels als de Action of de Blokker. Maar dat garandeer ik je niet meteen.
 2. Een schaar.
 3. Plakband/tape, of iets in die richting
 4. Studs. Je kan deze vinden bij de H&M. Als je van nailart houdt, kan je ook ringstones gebruiken die je normaal op je nagels plakt. Die kan je dan met lijm op het armbandje plakken.
 5. Een knijptang
Aan de slag!

Stap 1: Knip een aantal draden van het katoengaren (hoe meer, hoe breder het armbandje wordt), elk zo'n 90 cm lang. Vouw ze dubbel. Ik heb voor dit armbandje 7 draden gebruikt.
Stap 2: Maak een lus en maak daar nog een extra knoopje in zodat de lus goed vast blijft zitten.
Stap 3: Plak het geheel vast op een vlak oppervlak, en spreidt de touwtjes uit. Doe het zo, dat aan elke kant de draadjes gespiegeld op dezelfde volgorde liggen.
Stap 4: Nu beginnen we pas ècht. Maak met het linkse buitenste touwtje en het touwtje daarnaast een vier-vorm. Doe het zo, dat het buitenste touwtje boven ligt. In dit geval hebben we het dus over het witte en het roze touwtje.
Stap 5: Haal het witte touwtje onder het roze touwtje door en maak een knoop. Doe stap 4 en 5 nog een keer.
Stap 6: Werk met het witte touwtje helemaal door naar het midden. Dat betekent dat je bij elk draadje dat je tegenkomt, stap 4 en 5 moet herhalen. Het is voor het patroon dat in dit armbandje zit belangrijk dat je stopt in het midden.
Stap 7: Maak nu met het meest rechtse touwtje en het touwtje daarnaast een omgekeerde vier. Ook hier moet je zorgen dat het witte touwtje boven ligt.
Stap 8: Haal het witte touwtje onder het roze touwtje door en maak een knoop. Doe stap 4 en 5 nog een keer.
Stap 9: Werk met het witte touwtje helemaal naar het midden toe. In het midden maak je van de twee witte touwtjes weer een vier vorm, en een knoop. Doe dit twee keer.
Stap 10: Werk zo telkens door met de buitenste touwtjes. Op een gegeven moment zou het er zo uit moeten zien (zie plaatje).
Stap 11: Als je tevreden bent met de lengte van je armbandje, maak je twee vlechtjes. Maak onderaan elk vlechtje een stevige knoop, en knip de overige draadjes af.
Stap 12: Je kan het armbandje zo laten, maar ik vind dat persoonlijk nog een beetje saai. Ik pakte mijn knijptang en een paar studs, die ik aan het armbandje heb bevestigd.

Klaar!

Zoals je ziet heb ik meerdere varianten gemaakt op de studded friendship bracelet. Bij het armbandje in het midden heb ik alleen maar de normale vier-vorm gebruikt bij het maken van de knoopjes. Dan krijg je dus schuine strepen één kant op. Aan de buitenkant heb ik met naald en draad kraaltjes bevestigd.

Ik hoop dat jullie het een keer leuk vonden een DIY-artikel op mijn site te zien verschijnen. Laat me maar weten wat je ervan vindt! Als je deze DIY zelf ook hebt gedaan, stuur je dan even een foto op Twitter?

xx Isabella

You Might Also Like

13 reacties

 1. Het resultaat is echt prachtig! Ik ben echt heel slecht in knutselen, ik heb al vaker geprobeerd om zoiets te maken. Maar ik vind het zo leuk dat ik deze DIY even bij mijn favorieten zet zodat ik nog een poging kan wagen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het lijkt misschien niet zo op het eerste gezicht, maar deze DIY is best makkelijk te maken. Dus ik zou zeggen: zeker proberen;) x

   Delete
 2. Zo dat heb je heel mooi gemaakt!

  ReplyDelete
 3. Ah, leuke tutorial, ziet er super gaaf uit, binnenkort eens proberen!

  ReplyDelete
 4. Ziet er ontzettend leuk uit!

  ReplyDelete
 5. Ik vind dat soort bandjes zo tof! Echt heel leuk voor de lente of de zomer <3
  x

  ReplyDelete
 6. wat super leuk zeg dat heb je heel mooi gemaakt! liefsx

  ReplyDelete
 7. Héél leuk gedaan! Lekker origineel ook :)


  x Aurélie

  ReplyDelete
 8. Wat een leuk idee om dat eens te maken. Toffe DIY meis!
  liefs x

  ReplyDelete
 9. Heel leuk gedaan, heeft je vast heel wat uurtjes werk gekost :p

  ReplyDelete
 10. Jeetje wat een werk! Maar super leuk resultaat :)

  ReplyDelete